vineri, 14 martie 2008

Sectia de votare nr. 666


Cainii ramasi fara stapan sunt dusi in mijlocul gropii de gunoi. De acolo mor in 14 zile. Cateodata mai repede, alteori mai tarziu. Acolo, cainii comunitari voteaza la sectia 666. Nu 66, aşa cum gresit era indicat. O soarta cruda pentru niste suflete pe care nu le vrea nimeni. Nu e momentul sa reluam povestile Capitala Culturala Europeana, bani investiti, buget, programe europene, etc. E momentul sa ne intrebam ce facem cu ei? Le dam injecţii cu benzina? Le dam cu pietre in cap? Ii strangem cu latul de gat pana se sufoca? Ii bagam in smoala si le dam foc? Avem o grămada de solutii de ev mediu. Daca ne tinem ca suntem cu un picior in Europa, atunci ar trebui sa facem altceva. Clişeu.
Presedintele Basescu, pe cand nu era presedinte, era doar un biet primar general, a inventat in Romania eutanasierea. La noi nici măcar despre asta nu se vorbeste. Se vorbeste doar de mizerie, jeg, lat, benzina, smoala si pietre. In patru ani, doar zece sibieni au salvat cate o viata din mijlocul gropii de gunoi. Dezinteres. In alti zece ani administratia nu s-a interesat de soarta lor. Ignoranta. I-a aruncat la groapa de gunoi. Pana la urma, nu totul se rezuma la bani. Chiar daca ii ai, conteaza ce faci cu ei.
Cainii vagabonzi nu sunt prioritatea numarul unu a Sibiului, insa atunci cand ii vezi in ce stare sunt, nu te mai gandesti nici la filarmonica, nici la teatru si nici la festivaluri de film. Pentru 24 de ore. A doua zi de abia daca iti mai aduci aminte de ei, iar peste o saptamana nici nu stii ca au existat. Astazi ne-a fost mila de cainii vagabonzi.

Editorial de Alin Bratu, cotidianul Sibiu Standard

0 comentarii:

Comentarii

Design by Dzelque Blogger Templates 2007-2008