joi, 4 decembrie 2008

Cine vrea o catelusa?

Pe strada Bieltz, in Turnisor, in fata scolii nr 10, sta de vreo 2 zile o catelusa care in curand o sa faca puiuti! E medie de statura, neagra cu alb, si e foarte afectoasa! Pentru ca sta in fata scolii, mai sunt copii care nu o lasa in pace, dar ea saraca ramane la fel de draguta cu toti care trec pe laga ea, cu toate ca-i vor raul! Nu are unde sa se adaposteasca, azi de exemplu a stat in ploaie, plus ca puiutii vor sosii pe lume cat de curand, si nu au unde sa se nasca decat in mijlocul trotuarului!
Exista cineva dispus sa o adopte, cu toate ca in curand din 1 se vor face 3-4-5...cine stie..?! Oricum cu pui nu cred ca viitorul stapan o sa intampine dificultati, pt ca puii "se dau ca painea calda"!
Dati-mi un mail va rog cine e doritor sa o adopte, si eu o pot tine la mine intr-o zi pana o sa veniti dupa ea!

5 comentarii:

Anonim spunea...

Se poate steriliza fara probleme si gestanta, asta e sigur, decat sa aduca pe lume puii cine stie pe unde si in ce conditii, chinuindu-i si pe ei, care pot avea parte de o moarte mult mai lenta si dureroasa, si chinuindu-se si ea foarte mult (e f solicitant pt ea sa nu aiba stabilitate, hrana si caldura adecvata si sa fie nevoita sa creasca si sa alapteze puiuti atat de mici). Poti lua asta in calcul, daca, bineinteles, desi sansele sunt foarte mici, se ofera cineva sa o preia si sa o adaposteasca 2-3 luni de zile cu tot cu pui pana acestia cresc incat sa poata fi dati spre adoptie. My 2 cents.

Cosmina spunea...

Nu sunt veterinar, dar din cate stiu eu, e periculos sa sterilizezi o catea gestanta, mai ales daca sarcina e avansata...E mai usor sa plasezi un singur caine decat 5, 6 , 7 , dar totusi...castrarea in conditiile astea mi se pare ultima solutie. In fine, cei care se ocupa de ea stiu mai bine care e cea mai convenabila varianta.
Pune si niste poze, dam mai departe povestea ei si poate are noroc!

Brylu spunea...

nu e niciun pericol, din cate spun medicii. si catelusa mea a fost sterilizata in perioada de gestatie si nu a patit absolut nimic. sper sa fac rost si de poze

Cosmina spunea...

ooo, pai super atunci! probabil are mai multe sanse sa fie adoptata daca e castrata deja.
Ar fi tare bine daca s-ar organiza si in Sibiu o campanie de castrari masive. Aici, in Buc, s-a facut deja asa ceva, desi rezultatele nu sunt chiar pe masura asteptarilor - din cauza birocratiei, bineinteles. Tre sa dai nu stiu cate telefoane inainte, sa programezi catelusa, si cu toate astea ai toate sansele sa nu se 'incadreze' in program.
Ca organizatie, e mai usor de stabilit niste contracte cu diverse asociatii mai mari, cu cabinete vet pt reduceri etc. , de-asta zic ca daca tot sunteti asa implicati, sa incercati si pt catelul asta...
Astept poze, o sa pun pe siteuri cu anunturi.
Cateii mici ce mai fac, ai mai dat din ei?

Anonim spunea...

Nu este nicio problema sau vreun pericol daca sterilizarea se face cand animalul este gestant. Eu am sterilizat 2 catele si 2 matze gestante (o matza mai avea vreo 2-3 zile pana la fatare, mi-a zis ulterior veterinarul, nu imi pare rau deloc de ce am facut, era slaba si haituita, alungata din comunitatea ei, dupa sterilizare a devenit grasuna, fara griji, nestresata, arata si se simte minunat), singurul lucru pe care l-am deosebit de celelalte animale pe care le-am sterilizat a fost incizia de la operatie mai lunga, atat, in rest s-au vindecat postoperator la fel de bine si repede, nu au avut complicatii, nimic. Ideea e: sterilizati, sterilizati, sterilizati, niciodata nu este prea tarziu, este cea mai eficienta metoda de reducere a numarului animalelor fara stapan si suferinde.

In alta ordine de idei: ce se mai aude cu catelusa?

Comentarii

Design by Dzelque Blogger Templates 2007-2008