joi, 29 mai 2008

30 de câini sterilizaţi


Asociaţia sibiană Animal Life şi Romania Animal Rescue au dus la bun sfârşit prima campanie de sterilizare de amploare desfăşurată de o asociaţie privată în Sibiu. Între 20 şi 22 mai, peste 30 de câini au fost sterilizaţi cu ajutorul dr. Richard Bachman şi dr. David Bernazani secondaţi de medicii sibieni Raluca şi Florin Irimie, Dan Gheoca şi Dan Farcaş. Acesta este primul pas făcut de Asociaţia Animal Life pentru rezolvarea pe o cale umană a problemei înmulţirii câinilor comunitari. Dr. Richard Bachman a prezentat o metodă de sterilizare modernă, puţin traumatizantă pentru animale, care au trecut cu bine de operaţia la care au fost supuse. Mentalitatea oamenilor este în schimbare, la fel şi legea.

Sibienii trebuie să conştientizeze că sterlizarea câinilor pe care îi hrănesc în jurul blocurilor va duce în timp la reducerea şi apoi dispariţia câinilor care trăiesc în condiţii mizere pe stradă. Asociaţia Animal Life solicită sibienilor sprijinul pentru ca asemenea campanii să se desfăşoare din ce în ce mai des. Deasemenea, voluntarii americani ce au participat la această campanie de sterilizare s-au declarat de-a dreptul impresionaţi de Sibiu şi de eforturile care se fac aici pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari, în special având în vedere fondurile extrem de reduse din care sunt sponsorizate asemenea acţiuni.

6 catelusi de adoptat

Am gasit 6 pui de catelusi. Sunt clar corcituri cu ceva catel de rasa, au botul rotund si urechile rotunde lasate si labute groase. Eu le fac primele vaccinari, deparazitari interne si externe si ii dau direct cu carnet de sanatate. Va rog frumos daca nu va intereseaza macar dati mesajul mai departe PLUS date de contact: 0744 928 373, Lisa Achimescu

miercuri, 21 mai 2008

Cele mai bune filme cu caini


Putina lume stie ca si cainii-actori au, de cativa ani buni, un festival al lor in cadrul caruia se decerneaza chiar si un trofeu intitulat sugestiv - Palm Dog. Recent a fost intocmit si un clasament al celor mai bune zece filme cu caini.
Primul loc i-a revent peliculei "Old Yeller" (1957), o poveste clasica marca Walt Disney despre membrii unei familii din Texas si cainele lor iubit. Pe locul al doilea s-a clasat "Best in Show", un film realizat in 2000, cu multiple premii si trofee in palmares, in care actiunea se concentreaza in jurul a cinci caini de spectacol, stapanii acestora, dresorii si o competitie esentiala - Mayflower Kennel Club Dog Show. "Lassie Come Home" (1943), prima pelicula din seria aventurilor atat de indragitului patruped, ocupa pozitia a treia in acest clasament. In film apare si Elizabeth Taylor, la varsta de 11 ani. Locul patru i-a revenit lui "Rin Tin Tin" (1954). Rin Tin Tin si descendentii sai au jucat de-a lungul timpului in nu mai putin de 48 de filme. Simpaticul chihuahua Bruiser din "Legally Blonde 2" (2003) s-a clasat pe locul al cincilea. Locul al saselea i-a revenit clasicei pelicule "The Wizard of Oz" (1939). Se spune ca simpaticul terrier "Toto", tovarasul credincios al lui Dorothy, a fost platit pentru prestatia sa cu 125 de dolari pe saptamana. Pe locul al saptelea s-a clasat "Rescued by Rover" (1905), o pelicula britanica clasica despre un baietel salvat de un catel. Bugetul filmului a fost de numai 7 lire sterline. "Cujo" (1983), care are la baza un roman al lui Stephen King, a ajuns pe pozitia a noua. Cujo este un adorabil St Bernard, pana cand se imbolnaveste de turbare si baga spaima intr-un oras intreg. "Cats & Dogs" (2001) ocupa locul al noualea, iar "Beethoven" (1992) locul zece. (D.M.V.)
Articol preluat din Ziua

marți, 13 mai 2008

Ultimele zile pentru 2%

15 mai este data limita pana la care se pot depune cererile pentru donarea a 2% asociatiei Animal Life. Formularul 230 il puteti descarca de pe coloana din dreapta paginii. Il printati, completati datele personale iar la datele asociatiei completati numele, Animal Life, codul fiscal 18603292 iar la cont bancar RO41RZBR0000060007805439. Dupa care mergeti la Finante si le depuneti la camera 415. Foarte simplu.

luni, 12 mai 2008

Daca e campanie, de ce nu?

Ca sa vedeti de ce ma scarbeste campania electorala. Pentru ca toate dejectiile adunate de-a lungul a patru ani sunt varsate intr-o singura luna, la foc continuu, pe principiul n-avem mama, n-avem tata. Am dat ignore la tot si toate pana am dat peste un articol ce vizeaza direct campania pe care noi o desfasuram si oamenii care participa la ea. In publicatia Dacii Liberi a aparut un articol referitor la aceasta campanie, evident, denigrator, ca altfel nu se putea. In care numele primarului Johannis apare mult mai des decat cuvantul caine. Autorul articolului nu are nici cea mai mica treaba cu problema cainilor, decat prin perspectiva sa bovina, nu are solutii, nu are idei, ci doar arunca cu piatra. Daca un ziarist atat intelege, ce pretentii sa mai avem de la restul sibienilor? Inteleg ca e un material pur anti-electoral, ca ziarul doreste sa scoata ochii primarului pentru ca nu a rezolvat problema cainilor vagabonzi. Nu inteleg insa de ce implica aceasta campanie, care de bine de rau a realizat in doua luni cate nu s-au facut in 8 ani. Banuiesc ca nici asta nu conteaza, din moment ce e campanie electorala si presa "libera si neaservita" are nevoie de o cruce si trei piroane.
Semnat: un blogger analfabet.

P.S.: Cititi aici articolul. Un ziar care publica asemenea tampenii nu merita trafic.
Un oras european fara haite de caini, este un oras plictisitor

Nu sunt nici multi, nici putini. Nici mari, nici mici. Nici fugariti de hingheri, dar nici dispusi sa alerge dupa cei care au drumuri de facut dupa lasarea intunericului.

Cei mai multi sau constituit in grupari teroriste cu scopul nedeclarat de intimidare a oricarui gest anti-administratia impusa cu seninatate de un oras plin cu cetateni multumiti de ceea ce vad.
Nacuti din pornirile firesti crestine ale unor oameni care mai bine cresc un animal decat un om, membrii gastilor de terorizare publica sunt bucuria celor care au ajuns sa sustina campanii publice pentru salvarea lor, ca si cum ar fi pe cale de disparitie. Presa cotidiana din Sibiu, blogarii analfabeti, damele cu lipsa la activitate si surplus la hormoni nu contenesc sa ne arate, in frunte cu primarul Klaus Iohannis, ca suntem fara mila. Toti ne bat obrazul ca vreme de opt ani de cand avem primar sas nu a fost adoptat nici un caine din padocul Primariei. Foarte bine! Insa acum e randul meu sa le bat obrazul gros mai ales celor din Primaria Sibiu, in frunte cu sensibilul, gingasul Iohannis pentru faptul ca de fix opt ani nu sunt capabili sa rezolve o problema relativ simpla: sa ne scape de haitele de caini care terorizeaza Sibiul zi si noapte. Ca o noutate, iubitele patrupede au ajuns sa blocheze traficul ziua in amiaza mare, pentru ca asa sta bine unui oras cu orgolii si pretentii europene.
La final de mandat, multumim primarului Iohannis pentru ca nu a rezolvat nici problema asta, care pare la fel de complicata ca si achizitionarea de case la pret de nimic, cate doua pe an. La cati caini sunt in Sibiu,va trebui sa traim macar inca 500 de ani.

luni, 5 mai 2008

Încă doi pentru sibieni


Sunt frumoşi, sunt cuminţi, sunt trecuţi printr-o viaţă mai grea decât credem. Dar plini de speranţă. Iar sibienii nu le-au înşelat aşteptările. Doi câini au plecat acasă însoţiţi de stăpâni după expoziţia canină organizată de asociaţia Animal Life în parcul Subarini. Unul dintre ei, găsit în urmă cu o zi, bătut şi închis într-un frigider. Urmele traumei încă vizibile. Însă cu dragoste, atenţie şi devotament se va transforma în companionul perfect. Cu sprijinul primăriei, cei 50 de sibieni prezenţi la expoziţie au putut să se joace în linişte cu micuţii câini. Iar mulţi copii au simţit, poate pentru prima dată, ce înseamnă viaţa alături de un câine. Pentru că sibienii s-au dovedit atât de receptivi, asociaţia Animal Life intenţionează să organizeze evenimente asemănătoare în fiecare lună. De această dată, din cei 10 câini prezenţi la expoziţie, doi şi-au găsit stăpân. Poate data viitoare vor fi mai mulţi. Important este că lucrurile încep să se mişte iar sibienii încep să înţeleagă că stă în puterea lor să ofere un alt viitor câinilor fără stăpân.
P.S. Bursuc, asta micu din imaginea de jos nu a fost adoptat. Chiar nu-l vreti?

Comentarii

Design by Dzelque Blogger Templates 2007-2008