joi, 24 aprilie 2008

Da. La expoziţie


Înainte să trimit comunicatul de presă, m-am consultat cu Oti cum să numim evenimentul din 1 mai. De ce ar suna rău „expoziţie de câini”. Poate nu sunt de rasă, n-au pedigree sau părinţi campioni dar sunt de multe ori mai inteligenţi, mai afectuoşi şi mai drăgălaşi decât câinii perfecţi. Şi merită o expoziţie a lor. Prin urmare, în data de 1 mai, asociaţia Animal Life şi campania Salvează o viaţă de câine. Adoptă! se întâlnesc în parcul Subarini din Sibiu cu o liotă de câini după ei. De ce? Foarte simplu. Ca oamenii să vadă că patrupezii comuntari nu sunt un pericol. Sunt jucăuşi, blânzi şi afectuoşi. Iar cei de pe stradă, cei care uneori mai muşcă sau mai latră au ajuns aşa din motive uşor de înţeles. Prin analogie, câte crime nu se petrec între boschetarii care locuiesc prin canale sau prin guri de metrou. Viaţa de stradă a câinilor e la fel de grea ca şi a oamenilor. Iar dacă vrem să găsim soluţii şi pentru unii şi pentru alţii, trebuie să ne implicăm. Iar expoziţia din parcul Subarini mi se pare o idee nemaipomenită. Copiii se vor putea juca cu micuţii căţei iar dacă îi doresc, îi primesc pe loc. Să zicem că iepuraşul va veni cu câteva zile întârziere pentru cei care îşi doresc un căţel.
Expoziţia gândită de noi pentru ziua de 1 Mai va dura timp de o oră, poate două în funcţie de feed-back-ul publicului, vor fi prezenţi în jur de 10 câini şi va începe la ora 11. La Cupola din apropierea locului de joacă amenajat pentru copii. Vă aşteptăm cu cel mai mare drag, să vedeţi o dată pentru totdeauna că pe stradă nu trăiesc animale, ci câini.

vineri, 11 aprilie 2008

Faceti cunostinta cu Lali


Probabil o mai tineti minte. E fetita transformata in vedeta la Antena 1 Sibiu. Cea pe care nu stiam cum sa o botezam. Care a devenit intre timp caine de curte boiereasca. Fetita noastra, pentru care suspinam ca nu si-a gasit stapan s-a mutat la curte, pe strada Moldoveanu. Si acum o cheama Lali. Doamna Florea, noua ei stapana, i-a ales numele. Acum locuieste intr-o curte plina de lalele si papadii, galbene ca blana ei. Are o cusca numai pentru ea si boluri pline tot timpul cu de-ale gurii. Fetita, devenita Lali este doar inca unul dintre cainii care au scapat de chinul strazii. De foame si de frig. Si ne-a dovedit inca o data ca in Sibiu mai exista oameni inimosi. Oameni care impartasesc durerea cainilor si isi dau seama ca sta in puterea lor sa schimbe o situatie. Sa faca un bine si sa salveze o viata. Fie ea chiar si de caine. De Fetita o sa ne fie dor, dar ne bucuram nespus pentru Lali. Te pup, iubita.

marți, 8 aprilie 2008

O fetita cu fundita


Din pacate, nu are un nume. N-am avut inspiratie cand am dus-o in emisiunea Raluca si Razvan, sa ii cautam un stapan. I-am dat un nume temporar, Fetita, probabil nume universal pentru majoritatea femelelor ce traiesc pe strada. Fetita locuieste in ploaie si in noroi cand ploua, pe un pamant sec si arid cand e soare afara. Nu are unde sa se ascunda nici de una nici de alta. Norocul ei este ca e ingrijita de oameni care chiar iubesc animalele. Surprinzator pentru situatia ei, e sanatoasa tun si are o blana frumoasa si lucioasa. Din pacate, e speriata. De ce, inca nu stiu. Motive ar fi multe iar cainii le stiu cel mai bine. In tarcul ei, alaturi de cateii care ii sunt tovarasi de luni de zile e extrem de jucausa si foarte blanda. In prezenta oamenilor e stana de piatra. E foarte emotiva. Ar fi putut sa ma muste, de zeci de ori ar fi avut ocazia. Am smuls-o din caminul ei si am dus-o intr-un studio de televiziune, zgomotos si animat. N-a facut-o. A demonstrat ca mai are in ea inca un gram de incredere in oameni. A stat unde am pus-o, n-a schitat nici cel mai mic gest, n-a facut nici cea mai mica prostioara. E doar un biet catel, in cautare de putina dragoste. Nu cere nimic dar ofera totul. Pe Fetita n-a vrut sa o adopte nimeni. Si s-a intors in bratele mele, in tarcul ei, care insa nu ii ofera niciun viitor. Priviti-o. Inchipuiti-vi-o cu un copil atarnat de gat, care se joaca in blana ei. Tocmai va uitati la cel mai dragastos caine din lume. Daca vreti ca fetita sa fie cainele dumneavoastra, sunati la 0743091876

Caini schingiuti la Petrosani

Descoperire macabră într-o cabană părăsită din Petroşani, unde poliţiştii au dat peste cadavrele unor căţei care au murit în chinuri, o cruce întoarsă, mai multe seringi folosite, dar şi peste câteva inscripţii misterioase. Locul arată înfiorător. Cadavrele a şase câini sunt împrăştiate printre cârpe, lemne arse, cioburi şi resturi de lumânări. Totul, între pereţi afumaţi şi mâzgăliţi cu inscripţii, la prima vedere, imposibil de descifrat. Cabana părăsită pare să fi fost folosită pentru organizarea unui ritual care ţine de aşa numita biserică satanistă, spun anchetatorii. Cabana în care au fost descoperite toate aceste grozăvii este a primăriei din Petroşani, însă de acum doi ani, a fost lăsată în paragină. Cei care locuiesc în zonă spun că, de câteva ori, au văzut mai mulţi tineri care au rămas în clădire peste noapte. Poliţiştii au luat mai multe amprente şi speră să ajungă să elucideze misterul. Cei care au comis toate aceste atrocităţi riscă cel puţin trei ani de închisoare sau amendă.



Stire preluata de pe ProTV

joi, 3 aprilie 2008

Inca un ciumpilic adoptat


Pe banditul din imagine l-a gasit Simo miercuri seara, pe Mihai Viteazu. Bag seama ca bulevardul asta e predestinat cainilor care-si gasesc stapan. Piticu n-a primit inca un nume, dar cel mai potrivit ar fi Pisarcosul. Mi-a halit o noapte de somn. M-a chitzait, muscat, zgariat, ciufulit si mi-a ros papucii de casa. S-a pishalit prin toata casa, inca nu-mi dau seama de unde a scos atata lichid din el. Semana cu fantanile din centru. Dar sa nu cumva sa credeti ca nu e un scump. Este, ca toti ceilalti catei. Multumita Adinei, i-am gasit si piticului artezian un camin. Sta la curte, undeva dupa Podul Garii si sigur o sa o duca mult mai bine. Sa vedem cine urmeaza...

Ucisi si aruncati la gunoi

Ca sa vedeti de ce e nevoie ca oamenii si societatea civila sa intervina in problema cainilor comunitari
Stire preluata de pe Realitatea
Descoperire macabră la groapa de gunoi din Rovinari. Peste 100 de cadavre de câini au fost găsite de reprezentanţii unei asociaţii pentru protecţia animalelor. Aceştia acuză autorităţile locale că au otrăvit câinii şi apoi i-au aruncat la gunoi. Asta şi pentru că edilul a anunţat de curând că va plăti câte 10 lei pentru fiecare câine adus la padoc. Primarul din Rovinari neagă toate acuzaţiile şi îi ameninţă pe reprezentantii asociaţiei pentru protecţia animalelor că îi va da în judecată. Direcţia sanitar veterinară şi Poliţia au început o anchetă.

marți, 1 aprilie 2008

Ţâcă s-a mutat la Orlat


Încet, încet, lucrurile încep să se schimbe. Oamenii încep să se schimbe şi îşi dau seama că viaţa lor nu reprezintă doar propria bunăstare. Că viaţa lor depinde într-o mai mică sau mare măsură şi de ceea ce există în jurul lor. Acesta este scopul campaniei de adopţie a câinilor fără stăpân din Sibiu. Vrem să îi facem pe oameni să se schimbe. Să îşi dea seama că orice suflet merită o şansă, nu doar cel de om.
Îl mai ţineţi minte pe Ţâcă? N-aveţi cum sa nu. E flocosul cuminte pe care l-aţi văzut în emisiune la Antena 1 şi în ziarele locale. Ei bine, nu o să îl mai vedeţi pe Mihai Viteazu, ud până la piele şi cu coastele pe afară pentru că s-a mutat. Acum este un mândru locuitor al comunei Orlat. Locuieşte la curte. Are spaţiu de alergat şi are nişte stăpâni care s-au îndrăgostit de el pe loc. În scurt timp o să uite cum este să nu ai ce mânca şi de unde bea apă. A scăpat de griji.
Campania de adopţie a depăşit deja graniţele Sibiului. Ţâcă s-a dus la Orlat, în curând, un alt căţel fără stăpân va merge la Sibiel. Este dovada că în Sibiu sunt şi oameni de bine, sufletişti. Vorba lui Răzvan Marcu, e momentul ca proverbul cu „câinele, cel mai bun prieten al omului” sa se schimbe. Să se transforme în „omul, cel mai bun prieten al câinelui”.

Comentarii

Design by Dzelque Blogger Templates 2007-2008