vineri, 14 martie 2008

Iubiti si cainii vagabonzi!

De astazi, ziarul Rondul de Sibiu se alatura colegilor din presa sibiana si va invita sa salvam impreuna cainii comunitari, care se afla in adapostul din Dealul Daii. Orice cititor care doreste sa adopte un catel, poate suna fie la redactie, fie sa se adreseze Primariei sau societatii DPC din Sibiu. Spre rusinea orasului devenit in premiera nationala, Capitala Culturala Europeana, nici un catel nu a fost adoptat de catre sibieni.

Johannis: „Nici o persoana nu a adoptat un caine”

Edilul sef face apel la sibieni sa ia atitudine si sa adopte, cei care iubesc animalele si au posibilitatea sa le creasca, un catel. Deocamdata, Klaus Johannis, mare iubitor de pisici, recunoaste ca Sibiul are o problema cu cainii comunitari. Singura solutie este prinderea cainilor vagabonzi si tinerea lor in Dealul Daii. “In orice alta parte ar fi prea aproape de cartierele rezidentiale si deranjeaza cetatenii. Exista niste cerinte care trebuie satisfacute, asa ca vom trage apa, curent, canalizare (…) Modernizarea va avea loc anul acesta. Trebuie investiti niste bani dar nu este un capat de tara”, a explicat ieri, Klaus Iohannis. Acesta recunoaste ca nimeni nu a luat acasa macar un catel. “Sunt primar de opt ani, nici o persoana nu a adoptat un caine in acesti ani, sunt numai vorbe goale. Si nu cred ca de vina este taxa pe care ar trebui sa o plateasca. Sibienii probabil isi procura caini din alta parte. Nu ma deranjeaza ca nu adopta caini, ma surprinde insa circul pe care il fac unii cu toate ca nimeni nu este interesat de acesti caini, sa-i adopte. Dar in continuare, doar noi si DPC-ul, suntem singurii care facem ceva. Noi incercam sa rezolvam, ei povestesc”, a declarat primarul.

Cainii nu mai sunt omorati

Contrar spuselor celor de la asociatiile de protectia animalelor, cei 33 de catei din Dealul Daii, la care se adauga si patru pui, nu sunt omorati. ”Nici un caine nu mai este eutanasiat. Noi le dam de mancare, apa, le facem curatenie. Nu mai cerem nici taxa, numai sa vina sibienii sa ii adopte. Acum ii deparazitam si ii vom transfera in curte la Directia Sanitar Veterinara”, a declarat directorul DPC Sibiu, Gheorghe Lazar. Anul trecut, societatea DPC a inregistrat pierderi de un miliard de lei vechi, doar din activitatea de ecarisaj.

Veterinarii acuza, dar nu ajuta cateii

Reprezentantii Directiei Sanitar-Veterinare si de Siguranta Alimentelor (DSVSA) spun ca la mijlocul lunii februarie au inchis adapostul de caini si au interzis desfasurarea unei astfel de activitati in acel spatiu, din cauza conditiilor improprii in care erau tinute animalele. Realitatea este ca 32 de caini si o catea impreuna cu puii ei sunt in continuare in conditii improprii, ascunsi in spatele rampei de gunoi, in Dealul Daii. Potrivit DSVSA, conducerea Primariei si cea a S.C. Drumuri si Prestari Constructii S.A. Sibiu au promis ca pana la sfarsitul lunii aprilie, vor amenaja un nou adapost, care sa indeplineasca toate conditiile necesare. Daca prin vechea lege, patrupedele “cazate” in adapostul de caini erau eutanasiate in situatia in care nici un sibian nu dorea sa le adopte, noua lege nu mai permite acest lucru, decat in conditiile in care eutasanierea reprezinta o dispozitie a medicului veterinar, adica daca animalul sufera de o boala foarte grava sau s-a accidentat. Prin urmare, cainii trebuie adoptati. Din pacate, calea de acces pana in Dealul Daii este greoaie, iar acesta este unul dintre motivele pentru care patrupedele nu isi gasesc stapan. “Este o situatie total necorespunzatoare. Adapostul din Dealul Daii a trebuit inchis din cauza conditiilor de acolo. Pe de alta parte, situatia este ingrijoratoare, din pricina cazurilor de rabie inregistrate in judet. In plus, exista pericolul de trasmitere a bolilor parazitare la copiii, care intra in contact cu animalele lasate libere pe strada. De asemenea, o alta problema este faptul ca incepe perioada de imperechere. Pe noi ne revolta nepasarea de care dau dovada autoritatile. Ceva trebuie facut”, explica dr. Ioan Pentea, purtator de cuvant DSVSA. Inspectorii DSVSA au efectuat patru controale la adapostul din Dealul Daii si au aplicat trei amenzi, in valoare de 7.000 de lei.

2 comentarii:

Darkquette spunea...

Buna Ziua .
As dori sa ma ajutati cumva, desigur daca puteti.
Am gasit acum o luna un caine de rasa ciobanesc german in Valea Aurie.
Cand l-am vazut era grasut si frumos iar de vreo saptamana a slabit enorm,e numai piele si os,si acum ii aduc mancare zilnic,pentru ca de adoptat nu pot sa-l iau din lipsa de loc si fiindca cei cu care stau nu prea agreeaza cainii.
Ma gandeam daca ati putea scrie un articol de el pe pagina voastra in speranta ca cineva il va recunoste sau il va lua acasa.
Din cate am observat este de rasa si e foarte bland si sperios...
Are aproximativ 4-5 ani.
Daca vreti azi ii voi face 2-3 poze,ca oricum ma duc pe seara sa-i duc de mancare,ca sa le puneti pe site.

Va rog frumos sa ma ajutati cu el,ca sunt sigura ca a fugit de undeva sau l-a abandonat cineva,si nu se descurca deloc pe strada,plus ca ar fi un caine ideal pentru curte.

Daca vreti sa ma ajutati trimiteti va rog un mail pe darkquette_angel@yahoo.com si va voi trimite pozele cu el.

Multumesc mult.

egabi70 spunea...

As dori un caine de talie mica.Chiar daca sunt din Alba Iulia as face o excursie pt un sufletel:) egabi70@yahoo.com

Comentarii

Design by Dzelque Blogger Templates 2007-2008