vineri, 14 martie 2008

Inchisoarea cainilor

Nu m-am trezit deloc bine azi dimineata... Stirile Pro tv... Mai mult de 10 caini au fost impuscati la Botosani, in curtea casei memoriale Mihai Eminescu...
Ajung la redactie, rasfoiesc presa si dau peste un articol din Gazeta de Sud: Legea Marinescu nu interzice sacrificarea sau uciderea animalelor, asa cum au interesul sa fie inteleasa diversi insi: „Art. 20 - Sacrificarea si uciderea animalelor se vor efectua cu respectarea prevederilor legale specifice în vigoare“.
Adica: „Eutanasia este un act de sacrificare prin procedee rapide si nedureroase a cainilor prevazuti la alin. 1 (batrani ori bolnavi incurabil) ori care nu au fost revendicati sau adoptati in conditiile si in termenele stabilite prin prezenta ordonanta de urgenta“, se spune la art. 5 din OUG nr. 155.

Si atunci ce s-a schimbat? In afara de pedepse mai aspre pentru cei care chinuie animalele?
Si care oricum nu sunt prinsi?

Fotografiile de mai jos au fost facute anul trecut la centrul de ecarisaj Sibiu. Centru care se afla in mijlocul zonei otravite a gropii de gunoi de pe dealul Gusteritei. Dupa multe insistente si drumuri facute degeaba, am primit in farsit, acceptul sa fotografiez ce vedeti si voi mai jos.

Toti cainii din imagini au fost omorati sau stiintific spus, eutanasiati.














0 comentarii:

Comentarii

Design by Dzelque Blogger Templates 2007-2008