miercuri, 19 martie 2008

Eutanasieri in adapostul neautorizat de la groapa de gunoi a Sibiului

In ciuda faptului ca, la finele anului trecut, Directia Sanitar-Veterinara Sibiu a ridicat avizele pentru functionarea adapostului pentru cainii fara stapan din Dealul Daii, la ora actuala, acesta functioneaza.
Locul de langa fosta groapa de gunoi a Sibiului nu respecta nici macar noile norme veterinare, care interzic eutanasierea cainilor gasiti in oras, iar totul culmineaza cu o exterminare in masa a acestora. Conform angajatilor adapostului, rabia, care a atins si Sibiul, este motivul principal pentru care a fost reluata „vanatoarea“ cainilor de pe strazi, in ciuda faptului ca, legal, nu mai exista un adapost unde acestia sa fie dusi.
Conform Legii nr. 9/2008, cainii gasiti pe strada trebuie mai intai examinati de un doctor veterinar, care sa constate daca vreunul dintre ei este bolnav de rabie, iar daca nu, acestia trebuie vaccinati, sterilizati si apoi dusi inapoi in zona de unde au fost luati. In realitate, la Sibiu, cainii ajung sa fie eutanasiati dupa numai cateva zile. „Cainii ii eutanasiez doar daca nu-i revendica nimeni timp de 7 zile. Stiu ca noua lege intra in vigoare dupa ce sunt adoptate si normele de aplicare“, afirma medicul Serban Tichindelean.
Articol scris de Dragos Popescu in cotidianul Evenimentul Zilei in data de 18 februarie

3 comentarii:

raluca spunea...

Eu vreau sa fac ceva..........eu nu mai vreau sa intorc privirea...............ma doare inima, nu mai pot!!!!!!!!
Eu hranesc cat de multi pot. Dar nu e de mirare, pentru ca nu ne mai pasa de oamenii din jur, apai de caini!
Acesti caini au suflet, au mama, care sufera dupa ei, acesti caini stiu sa iubeasca mai mult decat un om, acesti caini, de care va feriti cu scarba pe strada, ar da orice sa aiba un stapan, sa primeasca o mangaiere.
Ce vina are el ca nu e de rasa?
Acei care ataca si musca au fost batuti de oamneni ca Dumneavoastra domnilor, ei nu au de unde sa stie ca Dvs. nu vreti sa faceti la fel. Daca mai este cineva care gandeste la fel si vrea sa facem ceva sa imi scrie la adresa raluca.negrila@yahoo.com Sau daca cineva are deja o asociatie sunt dispusa la voluntariatin Sibiu. Va rog salvati suflete!!!!

Brylu spunea...

Raluca, asta incercam sa facem si noi. Sa gasim mai multe variante prin care putem sa dam o mana de ajutor la rezolvarea acestei probleme. Cu hrana, cu adoptii, cu toate mijloacele care ne stau la dispozitie. Si speram ca prin campania asta sa sensibilizam lumea la problema cateilor vagabonzi

silvana spunea...

va spun since ca am scris aceste raduri cu lacrimu in ochi.si eu fac parte din categoria celor care adora animalele,care le iubesc,celor care sunt dispusi sa lupte pentru ele.cand vad un caine batut p strada care tremura de frig in plina iarna,care nu are ce manca mi-se rupe sufletul.imi vine in minte bucuria din ochisorii lor atunci cand primesc o bucata de paine.eu sunt eleva la liceu si imi amintesc diminetile cand mergeam la sc si statia era plina de caini...era frig..se inghemuiau saracutii unii peste alti si se incalzeau iar cei mai slabi nu rezistau peste noape...intram in liceu si strangeam bani si ma duceam sa le iau de mankre.ei erau bucurosi pentru ca aveau ce mank si de asemenea eu eram bucuroasa pe langa ei ca le-am putut da ceva de mancare.in fiecare seara ma rog la dumnezeu sa aiva grija de toate animalele fara adaposturi...iubesc asa de mult animelele ca as fi dispusa sami dau viata pentru ele.nici mie nu-mi vine sa cred cat le iubesc...va jur ca nu iubesc pe nimenimai mult decat iubesc un animal de pe strada.oameni buni nu mai maltratati animalele ca si ele sunt tot suflete.nu va gandti niciodata cum ar fi sa fiti in locul lor?nu pot sa inteleg oamnenii fara suflet...ias omora cu sange rege...sunt dispusa la voluntariat...si eu vreau sa ajut...daca pot fi de folos astept un imail la yoo_crazzy_yoo@yahoo.com.locuiesc la periferia bucurestiului.mentionez k imi erste f usor sa ajung in bucuresti.

Comentarii

Design by Dzelque Blogger Templates 2007-2008