vineri, 14 martie 2008

Adopta-i!






DOUAZECI de caini asteapta sa li se decida soarta la Centrul de Ecarisaj Sibiu. Ei au fost adunati de pe strazile orasului de la inceputul lunii februarie si dusi la adapostul din mijlocul gropii de gunoi, din Dealul Gusteritei.

Cate doi in cusca, pe jumatate adormiti si cu putin interes pentru strainii care pasesc in apropierea lor, cainii asteapta ca autoritatile sa se lamureasca cum vor aplica legea de protectie a animalelor intrata in vigoare la 1 februarie. "Inca nu am actionat in nici un fel. Nu stim inca daca ii vom eutanasia. Noua lege a intrat in vigoare la 1 februarie si inca ne mai lamurim", spune Gheorghe Lazar, Directorul DPC Sibiu. In asteptarea noii cladiri care sa-i adaposteasca si care este inca in stadiul de elaborare a documentatiei, singurele imbunatatiri aduse adapostului din groapa de gunoi sunt vasele noi de baut apa si o folie de plastic agatata peste deschiderea baracii, si aceea plina de gauri.

INTR-O cusca intunecata, o catea cu cinci pui dolofani se bucura de boabele aruncate de ingrijitori. "E blanda", spune un ingrijitor in salopeta si incaltat cu cizme de cauciuc. Mananca din palma, orice ii dai. Oamenii ne cheama sa-i luam din fata blocului".

1 comentarii:

dheo spunea...

saracii caini....totusi sunt foarte draguti! continuati chiar daca nu primiti foarte mult sprijin deocamdata!

Comentarii

Design by Dzelque Blogger Templates 2007-2008